MR en OR

MR en OR

Medezeggenschapsraad (MR)

Onze school heeft een medezeggenschapsraad (MR). De MR houdt zich bezig met diverse zaken die met onze school te maken hebben, vooral vaak de meer formele zaken. De MR kan gevraagd of ongevraagd voorstellen doen of standpunten kenbaar maken. Het bestuur en/of de directie dient soms advies te vragen aan de MR (adviesrecht) en in een aantal gevallen is de instemming van de MR nodig. Dit betekent dat beslissingen pas genomen kunnen worden als de MR akkoord gaat (instemmingsrecht).

Onze MR bestaat momenteel uit 4 ouders en 3 personeelsleden.

De directie van de school heeft een adviserende rol binnen de MR en is ook bij de vergaderingen aanwezig. De vergaderingen van de MR zijn openbaar. De agenda en de notulen zijn te lezen in de schoolapp. Het kan voorkomen dat er vertrouwelijke zaken worden besproken in de MR, deze worden dan achter gesloten deuren behandeld. In overeenstemming met de statuten worden er verkiezingen gehouden als er plaatsen beschikbaar komen.

De Klipper_132.jpg

Ouderraad (OR)

De Ouderraad op de Klipper bestaat uit een aantal ouders van onze beide locaties. De ouderraad ondersteunt de school bij verschillende activiteiten die plaatsvinden op de school. Je zou de ouderraad dus ook kunnen zien als een activiteitencommissie.

Aan het begin van het schooljaar maken we als school een planning. Aan de hand van deze planning worden binnen de ouderraad de taken verdeeld over de verschillende activiteiten.

De taken die de ouderraad uitvoert zijn verschillend. Een overzicht van waar de ouderraad zich mee bezighoudt:

  • De ouderraad maakt de school elk seizoen gezellig met passende decoraties en zorgt voor de catering (koffie, thee, lekkernijen) bij informatieavonden en speciale gelegenheden.
  • Ze regelen de Sinterklaas- en Kerstvieringen, inclusief cadeautjes, en zorgen voor knutselmateriaal zoals oase en kaarsen voor het maken van kerststukjes.
  • Ze dragen financieel bij aan uitstapjes en evenementen, zoals het schoolreisje, de kampweek, en activiteiten tijdens de projectweek.
  • Tijdens de projectweek verkopen ze zelfgemaakte lekkernijen voor een schoolgekozen goed doel en organiseren ze een jaarlijks themafeest voor de kinderen.
  • Op de sportdag zorgen ze voor de catering voor de hulpouders en traktaties voor de kinderen.
  • Ze werven voldoende hulpouders voor hun eigen activiteiten, en de penningmeester beheert de ouderbijdragen en legt hierover verantwoording af aan de MR en de ouders.

De ouderraad streeft naar 7 à 8 leden per locatie, en geïnteresseerde ouders kunnen altijd contact opnemen om de mogelijkheden binnen de ouderraad te bespreken.

De ouderraad coördineert de taken, maar kan de uitvoering ervan niet alleen. Hulp van ouders is hierbij onmisbaar. Mocht je je niet aan willen sluiten bij de ouderraad, kun je je ook aanmelden als hulpouder. Wij vinden het erg fijn als ouders ons willen helpen bij vieringen, de schoolfeestdag, de creatieve middagen, uitstapjes of klussen. Alle hulp is welkom!

De ouderraad gaat ervoor om samen met de school, alle kinderen een extra leuke tijd te bezorgen!